Frugt & grønt

Her er størsteparten af vores vareudvalg hen over året. Vær opmærksom på at vi har årstidens frugt og grønt fra Samsø og derfor ikke har alle varer hele året.

Grøntsager
Kål
Kål er en vigtig grundingridiens i mange klassiske retter i det danske køkken og en ekstremt sund spise. Vi tilbyder en række forskellige slags kål, alt efter sæson. Hen over sommeren er det hovedsageligt spidskål og broccoli, blomkål, som kan fås i gårdbutikken, mens efterårs og vintersortimentet udgøres af rødkål, hvidkål, savoykål og rosenkål.

Løg
Hvide salatløg, alm. gule løg, rødløg, purløg, hvidløg.

Rødder
Gulerødder, rødbeder, pastinak, persillerødder, jordskokker.

Andre grøntsager og krydderurter
Selleri, ærter, majs, tomater, agurker, peber, persille, dild, purløg, mynte, oregano, timian og meget mere.

Salater
Salat er ikke bare salat. På gården dyrker vi flere forskellige slags special-salater, som hver især har deres fortrin og forskellige udseende og smag. Vi planter jævnligt salat, så nye friske salathoveder kan være klar til sommerens salatskål. Vores udvalg varierer, men udgør disse salater: Lollo Bionda, Lollo Rossa, Frilice, Iceberg, Rød og Grøn Egeblad samt Romaine.

Bær
Sommeren er speciel på Samsø. På grund af beliggenheden midt i Kattegat, har vi ekstra mange solskinstimer, og det giver grøntsager og især frugt masser af smag og farve. Hver morgen sommeren igennem, plukkes friske jordbær og ærter direkte fra marken, så de kort op ad formiddagen er klar til salg i gårdbutikken. Der er normalt sæson for jordbær og ærter i månederne juni og juli, men specielle temperatur- og vejrforhold kan forskyde sæsonen.

Andre friske bær sælges også gennem sommeren, blandt andet solbær og ribs. De kulsorte solbær kan for eksempel bruges til sommerdesserter eller hjemmelavet solbærmarmelade, mens de mørkerøde ribs kan bruges friske, til rysteribs, eller laves til ribsgelé. Sæsonen for solbær og ribs er normalt fra midt juli til midt august.

Der er altså rig mulighed for at få friske Samsø bær i løbet af sommeren – og så er de bedre end slik og klar til at nyde i den samske sommer.

Bærudvalg
Jordbær, hindbær, solbær, ribs, stikkelsbær.

Frugtudvalg
Æbler, pærer, blommer.

Comments are closed.